DCVA Wiek van Gilst samenwerkingsprijs
10-01-2025

Wie verdient de Wiek van Gilst Samenwerkingsprijs?

Samenwerken is van groot belang om de cardiovasculaire ziektelast terug te dringen. We hebben elkaar nodig om nieuwe kennis op te doen en toe te passen. Om bijzondere samenwerkingen in het zonnetje te zetten, reikt de Dutch Cardiovascular Alliance (DCVA) jaarlijks de Wiek van Gilst Samenwerkingsprijs uit.

Welke samenwerkingsverbanden dragen volgens jou bij aan het verminderen van de last van hart- en vaatziekten? Welke samenwerkingsprojecten binnen de DCVA verdienen een aanmoediging of waardering? En welke bestaande of nieuwe samenwerkingsverbanden zouden verder gestimuleerd moeten worden? We horen het graag van je.

 

Als partner van de DCVA mogen we mensen en/ of projecten nomineren voor de prestigieuze DCVA Wiek van Gilst Samenwerkingsprijs. De award wordt in juni voor de vierde keer uitgereikt tijdens het DCVA-NLHI congres. Welke personen of initiatieven komen er volgens jou in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs? Laat het ons weten!

Eregalerij

Het eerste jaar mocht Wiek, als initiatiefnemer en oprichter van de DCVA, de award zelf in ontvangst nemen. In 2023 ontving de Hartweefselbank de award. Vorig jaar werden er in totaal 7 projecten genomineerd door verschillende DCVA-partners en won Check@Home de prijs.

Doel van de Samenwerkingsprijs

  • Het bevorderen van samenwerking in brede zin binnen het cardiovasculaire domein, met de nadruk op samenwerkingsverbanden die bijdragen aan het verminderen van de last van hart- en vaatziekten;
  • Het uiten van waardering voor en aanmoedigen van initiatiefnemers van uitzonderlijke samenwerkingsprojecten binnen de DCVA;
  • Het verder stimuleren van bestaande samenwerkingsverbanden en het initiëren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Voorwaarden en budget

  • Projecten of individuen/organisaties die in aanmerking komen, leveren een onderscheidende bijdrage aan de ambities van de DCVA door middel van een unieke samenwerking. De initiatiefase en huidige fase van het initiatief zijn niet gespecificeerd, zodat er flexibiliteit is voor wanneer de samenwerking tot stand is gekomen. Het project moet dienen als inspiratiebron voor anderen in het cardiovasculaire veld, om samenwerking te omarmen als een krachtig middel voor positieve verandering;
  • Voorbeelden ter illustratie zijn succesvolle samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgsectoren/organisatiestructuren, de ontwikkeling van multidisciplinaire richtlijnen/zorgstandaarden, het betrekken van burgers/patiënten bij de organisatie van gezondheidszorg of onderzoek en de ontwikkeling van producten/hulpmiddelen;
  • De prijs omvat een subsidie van €10.000 die kan worden gebruikt voor het stimuleren van netwerken en samenwerking (bijv. bijeenkomsten, minisymposia), het bevorderen van bestaande samenwerkingsverbanden of het stimuleren van nieuwe partnerschappen. Initiatieven moeten een voorstel indienen in het aanvraagformulier, waarin ze aangeven hoe hun plannen bijdragen aan deze doelen en hoe het financiële aspect zal worden aangepakt.

Werkwijze en selectie

  • Alle partners van de DCVA, waaronder de VIG, kunnen initiatieven nomineren;
  • Initiatieven die eerder genomineerd zijn, kunnen ook opnieuw genomineerd worden;
  • Door de DCVA is een commissie ingesteld. Deze commissie zal, net als vorig jaar, uit de aangedragen initiatieven een top 3 samenstellen.
  • De top 3 zal in april geïnformeerd worden en zal een korte pitch geven tijdens het DCVA/NLHI congres op 19 en 20 juni 2025.
  • Op het congres wordt de winnaar gekozen en wordt de prijs uitgereikt.

Deadline

  • Wil je een persoon of project nomineren? Vul dan dit formulier in en stuur het uiterlijk vrijdag 14 februari 2025 aan Dineke Amsing, directeur beleid & samenwerking bij de VIG.
  • De VIG beoordeelt of de nominatie in aanmerking komt voor de Samenwerkingsprijs en stuurt de betreffende nominaties uiterlijk 28 februari aan de DCVA.

We kijken uit naar jullie nominaties!