De medische sector in Nederland is goed voor 7% van de totale CO2-uitstoot (bron: Gupta) en drukt daarmee ook zijn stempel op het klimaat. Tegelijkertijd heeft het klimaat grote invloed op de gezondheid. Denk aan de invloed van lucht- en watervervuiling op bijvoorbeeld astma, infectieziektes of depressies, waardoor de vraag naar zorg alleen maar zal toenemen.
Duidelijk is dat duurzaamheid allang geen groene hobby meer is, maar economische noodzaak. In de Green Deal Duurzame Zorg zijn afspraken gemaakt over de manier waarop de zorgsector de uitstoot en de impact op het milieu kan verminderen. Tegelijkertijd zorgt dit voor tal van vragen over hoe we kunnen komen tot een duurzame zorgketen die klimaatneutraal is, circulair, gelijke kansen biedt, klimaatneutraal en betaalbaar.
De urgentie en noodzaak zijn helder, maar waar staan we? En wat is er nog voor nodig om het kantelpunt naar een duurzame zorg te bereiken?
Onder leiding van Gerard Schouw geven Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) en strategisch zorgontwikkelaar Hanneke Wittgen (Coöperatie VGZ) hun kijk op de verduurzaming van de zorg in Nederland.
Deze online bijeenkomst is relevant voor iedereen die actief is binnen de geneesmiddelensector en gezondheidszorg. Mis deze VIG Talk dus niet en meld u hier aan! Vervolgens ontvangt u kort voor de start van het event een link voor online toegang. Graag tot 25 november!